user_mobilelogo

PANČEVO, 29. mart 2015. (TV Pančevo) – Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva deo je projekta „DEMINE“, koji je predstavljen članovima sindikata pančevačkih preduzeća. Teme skupa bile su uključivanje zaposlenih u donošenje odluka u preduzećima, zakonski okviri u toj oblasti i primeri dobre prakse u Pančevu, kada je reč o učešću zaposlenih u nadzornim odborima javnih preduzeća i predstavnika sindikata u radu Gradskog veća. ShareThis

„Zajedničkim učešćem do poverenja i uspešnog poslovanja“ naziv je Nacionalnog foruma koji je Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva organizovao u okviru međunarodnog projekta „DEMINE“. Zakonski okviri u oblasti učešća zaposlenih u donošenju odluka u preduzećima bila je jedna od tri teme skupa. Mirjana Uzelac iz Saveza samostalnih sindikata Grada Pančeva, govoreći o kolektivnim pravima radnika, objasnila je razliku između saveta i sindikata zaposlenih u Srbiji, koji su u Evropskoj uniji ravnopravni i predstavljaju istu stranu.

- Bez obzira što zakonodavac daje jednu jedinu upućujuću normu u odnosu na savete zaposlenih, nije tako jednostavno. Samo jedna norma koja je određena i upućuje na nešto može u praksi da napravi veliki problem. Zakon je dao mogućnost da se obrazuju saveti zaposlenih. Oni su neka vrsta internog tela jer ne podrazumevaju oblik organizovanja i registrovanja kao sindikati i imaju ograničavajuću funkciju – ne mogu učestvovati u zaštiti kolektivnih prava, što sindikat može. Dakle, nemaju mogućnost kolektivnog pregovaranja, organizovanja štrajkova, već su usmereni na davanje određenih mišljenja, kaže Mirjana Uzelac, Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva.

O značaju i ulozi Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta za unapređenje rada socijalih partnera govorila je Milina Tušljak, sekretar Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, koja je naglasila da je socijalni dijalog osnovna tekovina svakog društva.

- Moje izlaganje bilo je vezano za ostvarivanje tripartitnog socijalnog dijaloga na teritoriji Vojvodine, što je i naš resor. To je jedan oblik ostvarivanja dijaloga. Učešće zaposlenih u odlučivanju još nije zaživelo, ne postoje odgovarajući pravni okviri. Za razliku od toga, tripartitni socijalni dijalog je uređen zakonom iz 2004. godine jer se osetila potreba za ostvarivanjem stalne komunikacije između sveta rada, kapitala i odgovarajućih organa vlasti, kaže Milina Tušljak.

Primere dobre prakse iz Pančeva izneli su Željko Jelkić iz sindikalne organizacije JKP-a „Grejanje“ i Boban Đurđev iz Saveza samostalnih sindikata Grada Pančeva. Jelkić je govorio o učešću zaposlenih u nadzornim odborima javnih preduzeća, dok je Đurđev govorio o predstavnicima sindikata koji su od 2011. godine prisutni na sednicama Gradskog veća i imaju pravo da iskažu svoje mišljenje.

- Dosadašnjim angažovanjem predstavnika sindikata u radu Gradskog veća ostvarili smo neke zajedničke rezultate. Važno je napomenuti da je obezbeđeno pravovremeno informisanje o važnim odlukama, obezbeđen je stalni dijalog sa lokalnom samoupravom, što je doprinelo preispitivanju predloga odluka koje bi eventualno dovele do pada životnog standarda građana. Takav dijalog je osnažio donošenje odluka koje se odnose na unapređenje razvoja lokalne zajednice, rekao je Boban Đurđev.

Glavni nosilac projekta je slovenačka Fondacija „Prizma“, a partneri su Privredna komora Hrvatske i Savez slobodnih sindikata Slovenije. Projekat je počeo krajem 2014. i treba da se završi do kraja ove godine, a finansirala ga je Evropska unija.

partnerji    

zastava eu mala
With financial support from the European Union