user_mobilelogo

PANČEVO, 29. mart 2015. (TV Pančevo) – Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva deo je projekta „DEMINE“, koji je predstavljen članovima sindikata pančevačkih preduzeća. Teme skupa bile su uključivanje zaposlenih u donošenje odluka u preduzećima, zakonski okviri u toj oblasti i primeri dobre prakse u Pančevu, kada je reč o učešću zaposlenih u nadzornim odborima javnih preduzeća i predstavnika sindikata u radu Gradskog veća. ShareThis

„Zajedničkim učešćem do poverenja i uspešnog poslovanja“ naziv je Nacionalnog foruma koji je Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva organizovao u okviru međunarodnog projekta „DEMINE“. Zakonski okviri u oblasti učešća zaposlenih u donošenju odluka u preduzećima bila je jedna od tri teme skupa. Mirjana Uzelac iz Saveza samostalnih sindikata Grada Pančeva, govoreći o kolektivnim pravima radnika, objasnila je razliku između saveta i sindikata zaposlenih u Srbiji, koji su u Evropskoj uniji ravnopravni i predstavljaju istu stranu.

eng

National forum within the EU project DEMINE was held in Pancevo on March 17, 2015.

The Forum was attended by representatives of the Ministry of Labour, Employment, Veteran and Social Affairs, Ms Snezana Bogdanovic, Mirjana Uzelac, the representative of the Association of Independent Trade Unions of Pancevo and Municipalities, Daliborka Ivanovic, the representative of the Regional Chamber of Commerce of Pancevo, Suzana Jovanovic, the member of Pancevo City Council, Milena Tusjak, the Secretary of the Provincial Social and Economic Council and the representatives of project partner, among others. Zeljko Jelkic, the representative of the Trade Union of JKP „Grejanje“ Pancevo, presented the election procedure and role of employees in the Supervisory Board of a public-communal enterprise. Boban Djurdjev, the representative of the Association of Independent Trade Unions of Pancevo and Municipalities, gave an example of participation of workers' representatives in decision making process of Pancevo City Council. 

srb

Projekat „Demine – zajedničkim učešćem do poverenja i uspešnog poslovanja” rezultat je saradnje tri zemlje – Slovenije, Hrvatske i Srbije. Danas je u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Grada Pančeva održan sastanak o značaju i ulozi participacije zaposlenih za razvoj lokalne zajednice. Glavni nosilac projekta je fondacija „Prizma” iz Maribora, a projekat finansira Evropska unija.

Fondacija za unapređenje mogućnosti za zapošljavanje „Prizma” iz Maribora, u saradnji s Privrednom komorom Štajerske iz Slovenije, Savezom slobodnih sindikata Slovenije, Regionalnom organizacijom Podravlje i Koroška iz Slovenije, Privrednom komorom Hrvatske, Savezom samostalnih sindikata Grada Pančeva i Gradskom upravom Pančevo, realizovala je projekat „Demine”. Tema na prvom skupu bila je na koji način zaposleni učestvuju u donošenju odluka kod svojih poslodavaca, kakvo je stanje, dosadašnja praksa u sve tri zemlje učesnice, objasnila je saradnica na projektu Marija Ćurčin.

srb

PANČEVO, 17. mart 2015. (TV Pančevo) – Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva deo je projekta „DEMINE“, koji je predstavljen članovima sindikata pančevačkih preduzeća. Osnovna tema skupa bila je uključivanje zaposlenih u donošenje odluka u preduzećima. Glavni nosilac projekta je slovenačka Fondacija „Prizma“, a partneri su Privredna komora Hrvatske i Savez slobodnih sindikata Slovenije. Projekat je počeo krajem 2014. godine i treba da se završi do kraja ove godine, a finansirala ga je Evropska unija. ShareThis

„Zajedničkim učešćem do poverenja i uspešnog poslovanja“ naziv je Nacionalnog foruma koji je Savez samostalnih sindikata Grada Pančeva organizovao u okviru međunarodnog projekta „DEMINE“. Glavna ideja projekta je uključivanje zaposlenih u regionu u donošenje odluka u preduzećima.

partnerji    

zastava eu mala
With financial support from the European Union